Soms kan een vraag naar een ruimte allerlei andere zaken aan het licht brengen die misschien niet zo heel goed functioneren in een woning… Dat was hier in ieder geval zo: de schoenen, jassen, laarzen, sportspullen van drie kinderen hebben aardig wat ruimte nodig. Daarom was er een wens om een achterentree te maken, gecombineerd met een berging voor alle spullen. Aandachtspunt is dan uiteraard dat die toevoeging van de woning er niet als een knullige aanbouw uit moet zien maar op een vanzelfsprekende manier een plek krijgt bij de woning, rekening houdend met de tuin.

In de woning viel op dat de keuken eigenlijk erg donker was door een eerdere toevoeging van een uitbouw. In het voorstel is dan ook de eettafel verplaatst en wordt er een groot daklicht aangebracht in de al bestaande uitbouw zodat de woning meer daglicht binnen krijgt. Bijkomend voordeel is de al aanwezige doorlopende buitengevel van de woning: er is geen last van hinderlijke opwarming door de zon.

De berging is gepositioneerd op de qua bezonning meest ongunstige plek voor de tuin: aan de zuidzijde tegen de al bestaande tuinmuur. Eventueel is deze nog uit te breiden met een tuinkamer met openhaard en open te schuiven glazen puien.

Project:

Verbouw een aanbouw woning

Plan:

Cronenburgh Loenen aan de Vecht