De kavel grenst aan de westzijde aan een groot plein met een hoog appartementengebouw en aan de noordzijde aan water met erachter een vrijblijvend stuk groen waar zich een vindplaats van een historisch scheepswrak bevindt.

Deze twee kenmerken hebben het ontwerp van de woning en de plaats van de woning op de kavel bepaald. Om het hoge appartementengebouw zoveel mogelijk vanuit de tuin uit het zicht te houden heeft de woning hier een hoge nokhoogte. Dit zorgt er tevens voor dat er in de tuin een luwte ontstaat voor de vaak zeer aanwezige westenwind die vrij spel heeft over het grote naastgelegen plein.

Het hoogteverschil tussen de kavel en het water is benut door het maken van twee boven elkaar gelegen woonkamers: een lage terraskamer grenzend aan het buitenterras/vlonder aan het water en een hogergelegen uitzichtkamer die het prachtige en vrijblijvende uitzicht naar het verderop gelegen pampusbos mogelijk maakt.

Naast de woning bevindt zich het atelier met berging die de tuin afschermt van de straat. De twee volumes worden als een schakel verbonden door de hoofdentree. Op deze manier is het ook mogelijk om in de toekomst het bijgebouw zelfstandig te gebruiken ten behoeve van een beroep aan huis.

De materialisatie van de woning en atelier bestaat uit een gemetselde gevel aan de straatzijde en een gevel- en dakbekleding van natuurleien gecombineerd met zinken dakkapellen. Beeldbepalend zijn daarbij tevens de houten gelamineerde spanten die het frame van de woning vormen en ook aan de binnenzijde beeldbepalend zijn.

  • Almere homerus kavel 401 aanzicht straatzijde

  • Almere homerus kavel 401 maquette van seggelen

  • Almere homerus kavel 401 perspectief entree houten shingles

  • Almere homerus kavel 401 perspectief

  • Almere homerus kavel 700 entree tussen atelier en woning

  • Almere homerus kavel 700 leisteen en metselwerk

  • Almere homerus kavel 700 pleinzijde

  • Almere homerus kavel 700 straatgevel

  • Almere homerus kavel 700 terras aan het water

  • Almere homerus kavel 700 wonen aan het water

  • Almere homerus kavel 700 zonnecollectoren

  • Almere homeruskwartier kavel 401 plattegrond kavel

  • doorsnede 2

  • interieur 1e

  • interieur 2e

  • interieur bg

Project:

woning met werkplaats, familie van Seggelen

Plan:

Homerus kwartier Oost, Almere Poort

Uitvoering:

in eigen beheer door Segment timmerwerk

Almere

Jules heeft goed geluisterd naar onze wensen en eisen, en dat vervolgens vertaald in een origineel en spannend ontwerp, perfect passend op onze kavel.
Over alles heeft hij nagedacht: lichtinval, zon en wind, maar ook over de te gebruiken materialen.
Eigenlijk was zijn eerste schetsontwerp al raak.
Een prettige samenwerking volgde en tijdens de bouw was hij altijd bereid mee te denken en advies te geven.

Anneke en Kees

Segment Timmervakwerk

Het bijzondere aan deze woning is dat deze gebouwd is door de opdrachtgever zelf: Kees van Seggelen. Met zijn bedrijf “Segment Timmerwerk” richt hij zich normaal gesproken op het vervaardigen en aanbrengen van interieur- en meubelmaatwerk voor particulieren én bedrijven.

Maar het kunnen bemachtigen van een prachtige kavel in het Homeruskwartier Oost te Almere Poort maakte het mogelijk om uit te testen of het bouwen van een eigen huis ook tot de eigen mogelijkheden zou behoren… Na circa 3 jaar werken (niet continu door andere werkzaamheden) staat er een woning met werkruimte om waanzinnig trots op te zijn: een visitekaartje voor Kees (en ook voor Jules) met in de woning een prachtige zorgvuldige afwerking en op maat gemaakte meubels. Eettafel, boekenkasten, garderobekasten, keukenkasten en meer maken de woning tot een showroom voor het werk van Kees. Nieuwsgierig of hij ook iets voor u kan betekenen? Maak een afspraak en kom zijn woning bekijken!