Als een van de weinige kavels in het plan heeft de woning een aparte tweelaagse garage grenzend aan een dwarsstraat. Dit heeft als consequentie dat de woning vaak via de tuinzijde benadert zal worden. Dit gegeven heeft de plattegronden grotendeels bepaald. De keuken en de woonkamer zijn in de lengterichting  van de  woning naast elkaar gelegd en gescheiden van elkaar door middel van een zone  waarin zich de trappen bevinden. Door deze schuin te leggen ontstaat er een ruime  woonkamer aan de tuinzijde, een ruimte eetplek aan de straatzijde en een efficiënte  keukenindeling direct naast de secundaire entree aan de tuinzijde.

De nok van de woning is uit het midden verplaatst waardoor er aan een zijde van de woning 3 woonlagen zijn en aan de andere zijde 2 woonlagen. Dit gegeven wordt versterkt door vloersprongen die verrassende doorkijken en gebruiksmogelijkheden geven. Door het verleggen van de nok krijgt de woning tevens een kenmerkende uitstraling.

De tuinmuur is onderdeel van de vormgeving van de  woning en loopt door naar de garage/studio waardoor de twee volumes gekoppeld worden. De garage is in hetzelfde thema als de woning vormgegeven waardoor er een eenheid ontstaat en  ook in de dwarsstraat de studio als horende bij de woning herkent wordt.

  • 122_0

  • concept

  • 122 plgr

  • 122_6

  • 122_1

  • 122_3

  • 122_7

Project:

Woning met studio

Plan:

Cronenburgh, Loenen aan de Vecht

Loenen aan de Vecht

Jules heeft een fantastische en leefbare woning voor ons ontworpen! De samenwerking ging erg prettig en er was meer dan voldoende ruimte om onze eigen wensen naar voren te laten komen, maar niet eerder dan dat hij ook voldoende andere alternatieven en invalshoeken had laten zien. We zouden zo weer met hem in zee gaan, maar voorlopig wonen we hier nog helemaal naar ons zin!

Bas en Elice