Een kavel die op een prachtige plek ligt aan breed water in een bocht: daardoor is er een ruim uitzicht over het water en richting een park, dat er om vraagt om benut te worden. De woning is op zorgvuldige wijze ingedeeld en geplaatst op de kavel zodat er maximaal genoten kan worden van die omgeving zonder veel zicht te hebben op naastgelegen woningen.

De eetkamer bevindt zich in het hart van de woning: onder de extra hoge kap van de uitbouw is er prachtig zicht op de omgeving maar ook omhoog naar de twee overlopen van de verdiepingen. En natuurlijk op strategische punten gevel- en dak-openingen zodat er een overvloed aan daglicht is.

In het thema van de wijk is er gekozen voor een rieten kap. Echter wel met een vormgeving op eigentijdse manier. Dat geldt ook voor de gevels: een klassieke opbouw van plint, middenstuk en bovenkant, echter op een eigen manier. Metselwerk, pleisterwerk en hout bepalen de uitstraling van de woning in combinatie met de prachtige rieten kap. In die kap is ruimte gemaakt voor een groot aantal pv-panelen, geïntegreerd in het dak en daardoor onderdeel van de architectuur van de woning.

Project:

Nieuwbouw vrijstaande woning op een bouwkavel

Plan:

Blaricummermeent