De kavel kenmerkt zich door de smalle parkeerstrook aan  de oostzijde en de op het noorden gerichte tuinzijde. Aan de oostzijde staat de  woning op de erfgrens en sluit aan op de woning van kavel 180.

Door een eenvoudige verdraaiing van de zijgevel ontstaat  er meer openheid richting de tuin, is er doorzicht vanuit de woonkamer naar de  straatkant/zuidzijde en krijgt het volume van 2 lagen met een kap een krachtige  uitstraling.
De detaillering van de gevel is daarbij zo rustig  mogelijk geh ouden om het volume van de woning te versterken. De leisteen plint  benadrukt de entree van de woning en het keimwerk geeft de woning, samen met de  vlak in de gevel liggende aluminium kozijnen, een abstractie.

In het interieur speelt de eetkamer een belangrijke rol,  deze bevindt zich in het hart van de woning tussen keuken en woonkamer.  Hierboven bevindt zich, verbonden door vides, de overloop van de 1e  en 2e verdieping met daarboven een aantal strategisch geplaatste  dakramen. Op deze manier wordt dit de spil  van de woning en is hier de gehele  woning als een ruimtelijke eenheid te ervaren.

  • 179 plgr

  • 179_1

  • 179_2

  • 179_4

  • 179_5

Project:

Moderne gekeimde woning

Plan:

Cronenburgh Loenen aan de Vecht