Bilthoven

Een nieuwe fase

Na ruim 12 jaar met plezier in onze huidige jaren-30 woning te hebben gewoond, was het huis aan een nieuwe fase toe. Enerzijds waren er in de loop der tijd nieuwe behoeften ontstaan door de komst van opgroeiende kinderen en een ander gebruik van de woning met betrekking tot woon-werk, anderzijds was onze smaak ontwikkeld naar een meer moderne en strakke inrichting. Dit vroeg om een rigoureuze aanpak.

Na het opstellen van een lange lijst met wensen en eisen gingen we op zoek naar een geschikte architect. Op basis van eerste contacten en portfolio ontstond een lijst van vijf architecten welke we door middel van een uitgebreider gesprek leerden kennen. Uiteindelijk viel de keuze op Jules. Zijn geloof in eigen kunnen en de durf om te investeren door middel van het vrijblijvende schetsontwerp sprak ons aan. In zijn portfolio viel zijn ‘handschrift’ op in de wijze waarin hij moderne ruimten creëert. Mede doorslaggevend was zijn creatieve wijze van het gebruik van de mogelijkheden binnen vergunningsvrij bouwen.

Het schetsontwerp van Jules was een schot in de roos. Hieruit bleek dat veel van onze wensen en eisen samen kwamen in een prachtige lay-out. Met name de wens voor flexibiliteit in kleine en grote ruimten en het gebruik van schuifdeuren hierbij loste hij prachtig op door middel van het verlengen van de gang als een corridor tussen het oude gedeelte en de nieuwe uitbouw. Goed luisterend naar onze wensen wist Jules volop licht het huis in te brengen en alle mogelijkheden van het perceel te benutten.

In de uitvoering van het project kwam een unieke samenwerking tot stand tussen Jules en ons. Als meubelontwerper en interieurbouwer kon ik volop mijn ei kwijt. Het schetsontwerp als uitgangspunt, samen met een vruchtbare dialoog met Jules, bracht het plan tot leven. Hierdoor ontstond een mooie balans tussen architectuur en interieur. Door de inbreng van Jules van een aannemer met de juiste prijs/kwaliteit en snelle doorpak naar detailontwerp en realisatie, kon het project in korte tijdspanne worden opgeleverd.

Terugkijkend zijn we zeer tevreden deze stap gezet te hebben. Met als resultaat een schitterende woning – klaar voor de komende decennia – en een vruchtbare samenwerking met Jules welke naar meer smaakt.

John en fleur

Enschede

Jules heeft al onze woonwensen vertaald in een ontwerp passend binnen ons budget. Nu wij in de woning wonen merken we hoe goed ruimtes doordacht zijn. Regelmatig krijgen we van voorbijgangers (jong en oud) spontaan complimenten over onze woning.  Jules had een duidelijke visie op het ontwerp voor de woning, maar gaf ook ruimte voor aanpassingen die wij graag wensten. Ook heeft Jules ons goed kunnen begeleiden in het bouwproces. De voorgestelde werkwijze in een bouwteam, waarbij de aannemer in een vroeg stadium al aan tafel zit, vonden wij heel prettig. Dit gaf de flexibiliteit om in overleg met de aannemer nog aanpassingen te doen in de uitwerking van het ontwerp. Daarnaast weet je al vroeg in een proces wat financieel en technisch haalbaar is. Door de goede begeleiding hebben wij het proces vlot en zonder veel zorgen kunnen  doorlopen. Jules besprak de technische details met de aannemer, verzorgde de vergunningaanvraag en wij konden altijd terecht voor vragen en advies. Jules benadert een ontwerpproces heel persoonlijk en niet zakelijk.

Laura en Edwin

Leidschendam

Onze verbouwing is dankzij Jules nog beter geworden dan we zelf hadden bedacht. Hij begrijpt direct wat je zoekt en komt met verrassende oplossingen. Tijdens de realisatie was hij een prettige en stevige partner met kennis van zaken in de gesprekken met de aannemer. Dat heeft ons veel rust gebracht tijdens de vrij rigoureuze verbouwing van ons huis.

Maarten en Anita

Almere

Jules heeft goed geluisterd naar onze wensen en eisen, en dat vervolgens vertaald in een origineel en spannend ontwerp, perfect passend op onze kavel.
Over alles heeft hij nagedacht: lichtinval, zon en wind, maar ook over de te gebruiken materialen.
Eigenlijk was zijn eerste schetsontwerp al raak.
Een prettige samenwerking volgde en tijdens de bouw was hij altijd bereid mee te denken en advies te geven.

Anneke en Kees

Loenen aan de Vecht

De deur in ons Vreelands huis valt dicht achter de rug van Jules Zwijsen.
Sandy en ik kijken elkaar aan en zeggen praktisch gelijk; “nou daar zijn we nu wel uit”!
Jules had net met zijn kenmerkende schetsjes uitgelegd wat volgens hem ons huis moest worden.
Van de drie dingen die we zeker wisten die er absoluut moesten zitten, had hij er slechts twee verwerkt en toch waren we helemaal blij, verrast en had Jules Sandy en mij via een paar “simpele schetsjes” ons nieuwe spannende huis laten zien.
De andere architecten werden dus gelijk afgeschreven, ondanks hun vaak prachtige full color tot in details uitgewerkte presentaties.
 
Van de eerste keuze voor Jules, hebben we nooit spijt gehad.
Naast dat Jules zeer creatief is, weet hij ook onbewuste en onuitgesproken verlangens te vangen in een prachtig ontwerp, wat ook helemaal niet anders had kunnen zijn. 

Naast creatief is Jules ook zakelijk, wat voor een architect een extra bijkomstigheid is, indien hij ook de bouw begeleiding doet.
Het enige wat wij minder prettig vonden is dat het project op een gegeven moment voorbij was, het huis stond en werd afgeleverd. Wij zijn inmiddels weer op zoek naar een nieuw project. De grond is nog niet gevonden, de architect echter wel! 

Marc en Sandy

Loenen aan de Vecht

Jules leerden we kennen in onze net verbouwde stolpboerderij in Noord-Holland. Het werk dwong ons een meer centrale plek in Nederland te zoeken. We kwamen kijken in de in aanbouw zijnde wijk in Loenen en meteen viel ons Jules’ eigen woning op. Jules had, heel slim, een prachtig bouwbord voor zijn eigen huis geplaatst: van zijn eigen net opgestarte architectuurbedrijf. Een telefoontje was genoeg. Wat volgde waren avondlijke sessies over het te ontwerpen huis. Jules doorzag meteen de unieke locatie van ons huis: trek je nu een diagonale lijn door ons huis, dan komen we in Jules achtertuin uit. Jules praatte over zichtlijnen, diagonalen, schuine wanden en transparantie. We kwamen uit een West-Friese stolpboerderij en wilden inderdaad iets heel anders: strak, modern en licht moest het worden. Maar wat Jules al zag bij het ontwerp, zagen wij pas toen het af was en we er al een tijdje woonden. Een huis met verrassingen waar we nog steeds van genieten. 
 
Jules tekende veel. Het ontwerp van de trap was bijvoorbeeld een kunstwerkje waar hij eindeloos aan gesleuteld heeft voordat het naar zijn zin was. Ook het ontwerp van de voorgevel is zeer weloverwogen tot stand gekomen en vinden wij persoonlijk ongeëvenaard in deze wijk. En toch verliep zowel het ontwerpproces als de bouw ongekend snel. Kavels om ons heen die al in verre staat van bouw waren toen bij ons de eerste paal de grond in ging, waren nog niet af toen wij met de verhuisdozen voor de deur van ons mooie huis stonden. 
 
Zouden we opnieuw een huis laten bouwen, hebben we onze architect al gevonden. 
Suzanne en Wim Henk

Loenen aan de Vecht

Jules heeft een fantastische en leefbare woning voor ons ontworpen! De samenwerking ging erg prettig en er was meer dan voldoende ruimte om onze eigen wensen naar voren te laten komen, maar niet eerder dan dat hij ook voldoende andere alternatieven en invalshoeken had laten zien. We zouden zo weer met hem in zee gaan, maar voorlopig wonen we hier nog helemaal naar ons zin!

Bas en Elice

Almere

Ontwerp was ‘ spot on’ en heel bijzonder en ‘ buiten de gebaande paden’. Gedurende bouw traject veel aandacht voor details, en verdere (aangepaste) uitwerking. Veel en positief contact geweest, geen vraag = factuur mentaliteit!

Guus en Monique