Vandaag in NRC Lux een artikel over Cronenburgh en Jules Zwijsen

Artikel over Jules Zwijsen en Cronenburgh in NRC Lux

In de nieuwe LUX wonen van het NRC vandaag een verhaal van Bernard Hulsman over de start van het eigen architectenbureau in de wijk Cronenburgh te Loenen aan de Vecht. Tevens komt opdrachtgever Sandy Witteveen aan woord over het ontwerpproces en de poortwoning.

Een stukje uit de tekst:
„En ik wilde beslist geen schuine lijnen in de plattegrond”, zegt Sandy Witteveen. „Ik ben allergisch voor schuine lijnen, zei ik tegen Jules. ”Toch kwam Zwijsen uiteindelijk met een ontwerp met tal van schuine lijnen. „Maar hij wist ons ervan te overtuigen dat dat door de uitzonderlijke vorm van de kavel het beste was.
En zo wonen we nu heel tevreden in een huis vol schuine lijnen”, zegt Witteveen lachend.

Lees hier het artikel.