Moderne architectuur in het Columbus kwartier Almere Poort

moderne architectuur in het columbuskwartier Almere Poort

Voor een mooie hoekkavel in het Columbuskwartier hebben we een ontwerp gemaakt voor een moderne villa die gebruik maakt van de beperkingen en mogelijkheden van de kavel: door een verdraaiing van het volume van de woning ontstaat een perfecte verdeling van de tuin, ontstaan prachtige zichtlijnen naar de omgeving en wordt het volume van de villa op eenvoudige manier prachtig en herkenbaar.

[gallery order="DESC" columns="4"]

Start bouw woning familie Boers

Start bouw Rieteiland Oost IJburg Amsterdam
Met een feestelijke laatste paal, geslagen door de oudste zoon des huizes, is de bouw gestart van de woning van de familie Boers op het Rieteiland Oost, IJburg Amsterdam.

De wanden, vloeren en dakvloeren zullen opgebouwd gaan worden in een houtskelet, bestaande uit kruislings verlijmde vurenhouten platen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de leverancier uit Oostenrijk.

Dijkwoning Muiden

 

Nieuwe opdracht: vervangende nieuwbouw van een dijkwoning voor familie de Jonge te Muiden. Op een prachtige plek aan de dijk van het IJmeer zal de zeer verouderde woning gesloopt worden en een nieuwe ruimere woning gerealiseerd worden.

Bekijk de ervaringen en voorgeschiedenis van de opdrachtgever op hun eigen site www.zelfjewoningbouwen.nl

Voorstel verbouw boerderij met moderne aanbouw

verbouw boerderij moderne architectuur

Voor een boerderij in Doetinchem hebben we een voorstel gemaakt voor het aanpassen van de bestaande gebouwen. Op het terrein staan een aantal gebouwen die tot voor kort nog als veehouderij in gebruik waren: een varkensstaal, biggenschuur en een deel waar de koeien nog binnen stonden. Het woongedeelte van de boerderij is zeer gedateerd en zal geheel vervangen moeten worden.

De bestaande gebouwen naast het hoofdgebouw moeten behouden blijven; het bestemmingsplan laat geen verdere uitbreiding van gebouwen toe. In het meest noordelijke gedeelte is een atelier met werkruimte en Bed and Breakfest gepland die los van de woning gebruikt moet kunnen worden. Het water zorgt daarbij voor een natuurlijke scheiding tussen de gebouwen en kan als zwemvijver gebruikt worden.

Het oostelijke gebouw (de voormalige biggenschuur) wordt gedeeltelijk gesloopt en vervangen door een garage en tuinkamer met terras en buitenhaard. Door de nieuwe verbinding tussen het hoofdgebouw en de tuinkamer ontstaat daardoor een prachtige zichtlijn op de tuin.

Het hoofdgebouw wordt aan de binnenzijde volledig gesloopt, op de houten gebinten na. Door een nieuwe invulling wordt de prachtige ruimte van de deel en het woongedeelte versterkt, mede door strategisch geplaatste dakramen die het daglicht naar binnen brengen in de nu nog donkere deel. De nieuwe entree bevindt zich tussen deze twee gedeeltes: een prachtige hoge ruimte tot aan de kap.

[gallery columns="4"]