Een passende moderne uitbouw in Cronenburgh

Het verbouwen van een woning of het toevoegen van een uitbouw is tegenwoordig een steeds meer gebruikte methode om het woongenot te vergroten. Om ook daadwerkelijk een waardeverdermeerdering van de woning te krijgen is het van groot belang dat deze verbouw of uitbouw echt een toegevoegde waarde heeft.

Voor een woning in de wijk Cronenburgh te Loenen aan de Vecht hebben we een uitbouw bedacht die niet alleen een meerwaarde oplevert voor het gebruik van de woning (een uitbreiding van de woonkamer) maar daarnaast ook qua vormgeving aansluit op de architectuur van de bestaande woning. De uitbouw wordt op die manier integraal onderdeel van de woning.
Een kenmerk van de moderne architectuur van deze woning is toepassing van aluminium kozijnen, dagkantafwerkingen en luiken, allen in de kleur rood. moderne uitbouw cronenburghDit wordt ook in de uitbouw doorgetrokken: het schuine dak wordt gemaakt als aluminium roevendak in dezelfde kleur rood. Door een slimme detaillering van dit dak is het tevens mogelijk om zonnepanelen voor opwekking van electriciteit op te nemen in het dak met ideale zuidligging. Deze pv-panelen liggen geintegreerd in het dak en zijn dus onderdeel van het geheel.

Een belangrijk aandachtspunt bij het realiseren van een uitbouw is de lichttoetreding in de bestaande woning. Het maken van daklichten is natuurlijk een eenvoudige oplossing. Hierdoor kan echter veel warmte de woning binnendringen. Bij deze uitbouw is dit opgelost door het dak schuin te leggen en de noordzijde te voorzien van een brede glasstrook waardoor er wel prachtig licht binnenkomt maar geen ongewenste opwarming plaatsvindt. Bijkomend leuk verschijnsel is dat het mogelijk is om via de ramen op de verdieping de woonkamer in te kijken.

moderne uitbouw cronenburghmoderne uitbouw cronenburgh

Verbouw boerderij als voorbeeldproject bij Gelders Bouwmeesterschap

Verbouw boerderij Laag Keppel gepubliceerd als voorbeeldproject op Gelders Bouwmeesterschap

Over de site “Gelders Bouwmeesterschap“:
Gelders Bouwmeesterschap is een gezamenlijke zoektocht met als doel de ruimtelijke kwaliteit van Gelderland te vergroten. Deze website is bedoeld om bij ruimtelijke ontwikkelingen te inspireren en te stimuleren ter bevordering van de ruimtelijke kwaliteit. Hiervoor is een dialoog nodig over wat die Gelderse kwaliteiten zijn. Wij willen dit bereiken samen met bewoners, belangenorganisaties, overheden en professionals; het gedeeld Gelders Bouwmeesterschap. Daarom is deze site interactief opgezet. Het nodigt uit tot discussie en reflectie, en inspireert met artikelen en voorbeelden.

In dit kader is de verbouw van de boerderij in Laag Keppel gepubliceerd ter inspiratie. Een belangrijk onderdeel bij de aanpassing en nieuwbouw was het behoud van de kenmerkende hallenboerderij.

Bekijk hier de publicatie.
[gallery columns="4"]

Meer informatie over de woning…

Hallenboerderij met moderne aanbouw familie Mast in Kavel&Huis nr 3 2011

De boerderij woning in Laag Keppel van de familie Mast inhet magazine Kavel en Huis
Nu in de winkel te koop de nieuwste uitgave van het magazine Kavel&Huis met hierin het verhaal over de nieuwbouw en verbouw van de bestaande boerderij in het prachtige Gelderse rivierenlandschap bij Laag Keppel.

Een klein stukje uit de tekst (geschreven door Laurens Keff):

Er kwamen veel plannen op tafel die ook zo weer van tafel geveegd werden. Toen kwam architect Jules Zwijsen in beeld. Anouk: ‘We bespraken ons plan en onze wensen en kwamen overeen dat we een maand later zijn voorstel konden bekijken. Dat voorstel werd de basis voor de vorm van het huidige huis.’

Comfort van nieuw, karakter van oud
Vanaf de straat gezien staat er een boerderij. Weliswaar met een moderne entree met gebogen glasvlakken. Maar toch in grote lijnen nog steeds een klassieke boerderij. Maar zodra je het huis meer vanaf de zijkant benadert, zie je dat hier een verrassende combinatie van nieuw en oud is bedacht.

Meer informatie over de woning.

Presentatie R.K. Begraafplaats Buitenveldert

Op maandagavond 14 maart zal directrice Anja Vink samen met Jules Zwijsen een presentatie houden over de ver- en nieuwbouwplannen op de R.K. Begraafplaats Buitenveldert te Amsterdam. De aannemingsovereenkomst in inmiddels getekend en de bouwvoorbereiding is gestart. De nieuwbouw van het groenvoorzieningengebouw zal eerst gerealiseerd worden. Daarna zullen de bestaande gebouwen aangepast worden en zal…

Voorstel verbouw boerderij met moderne aanbouw

verbouw boerderij moderne architectuur

Voor een boerderij in Doetinchem hebben we een voorstel gemaakt voor het aanpassen van de bestaande gebouwen. Op het terrein staan een aantal gebouwen die tot voor kort nog als veehouderij in gebruik waren: een varkensstaal, biggenschuur en een deel waar de koeien nog binnen stonden. Het woongedeelte van de boerderij is zeer gedateerd en zal geheel vervangen moeten worden.

De bestaande gebouwen naast het hoofdgebouw moeten behouden blijven; het bestemmingsplan laat geen verdere uitbreiding van gebouwen toe. In het meest noordelijke gedeelte is een atelier met werkruimte en Bed and Breakfest gepland die los van de woning gebruikt moet kunnen worden. Het water zorgt daarbij voor een natuurlijke scheiding tussen de gebouwen en kan als zwemvijver gebruikt worden.

Het oostelijke gebouw (de voormalige biggenschuur) wordt gedeeltelijk gesloopt en vervangen door een garage en tuinkamer met terras en buitenhaard. Door de nieuwe verbinding tussen het hoofdgebouw en de tuinkamer ontstaat daardoor een prachtige zichtlijn op de tuin.

Het hoofdgebouw wordt aan de binnenzijde volledig gesloopt, op de houten gebinten na. Door een nieuwe invulling wordt de prachtige ruimte van de deel en het woongedeelte versterkt, mede door strategisch geplaatste dakramen die het daglicht naar binnen brengen in de nu nog donkere deel. De nieuwe entree bevindt zich tussen deze twee gedeeltes: een prachtige hoge ruimte tot aan de kap.

[gallery columns="4"]

moderne uitbouw jaren 60 woning

Moderne uitbouw Leidschendam

De uitbouw van de woning van de familie Vos in Leidschendam is klaar. De 2 onder 1 kap woning is aan de binnenzijde gemoderniseerd en aan de achterzijde uitgebouwd in een contrasterende vormgeving. De indeling van de begane grond is verandert waarbij met name de keuken een nieuwe plek heeft gekregen in de uitbouw.

De uitbreiding van de woning is als contrasterend element vormgegeven, een witte doos tegen de bestaande woning geschoven. Door
tevens naar de zijkant uit te breiden en gebruik te maken van de bestaande zijramen heeft de keuken een nieuwe plek gevonden met zicht op de voor- en achtertuin. Een bestaande metselwerk penant zorgt samen met het kookeiland voor een subtiele scheiding tussen de keuken en woonkamer.

Grote puien zorgen voor voldoende daglicht in de woning. Ter plaatse van de eettafel kan de gevel door middel van een schuifpui in twee delen vrijwel geheel geopend worden waardoor de buitenruimte doorloopt in het interieur.

Realisatie door Aannemersbedrijf Peter Dijkxhoorn

[gallery columns="4"]