Meest gestelde vragen:

Wat kost een architect?

Het honorarium van een architect kan per architectenbureau erg verschillen. De kosten zijn afhankelijk van het te hanteren interne en externe uurtarief, ingeschatte werktijd en vaste kosten van een bureau. Gezien onze ruime ervaring met particuliere opdrachtgevers zijn wij in staat om een scherp tarief neer te leggen dat tussen de 6 tot 8 procent van de bouwkosten ligt.

Wat kost het bouwen van een huis?

De bouwkosten zijn uiteraard afhankelijk van velefactoren. Op het moment liggen de gemiddelde bouwkosten tussen de 450 en 500 euro per m3 voor een vrijstaande woning. Bij geschakelde of rij-woningen zijn de kosten beduidend lager, vanaf circa 320 euro per m3.

Is de architectuur te kenmerken als moderne architectuur?

De ontwerpen vallen onder de noemer moderne eigentijdse architectuur. Referenties naar het verleden spelen echter in veel ontwerpen een belangrijke rol. Zij verankeren het ontwerp op zijn plek en/of vertalen specifieke wensen van opdrachtgevers. Kenmerkende eigenschappen zoals luiken worden op een eigentijdse manier vertaald en refereren naar het verleden.

Hoe lang duurt het bouwen van een huis, wat is de gemiddelde bouwtijd?

Vanaf de eerste ontwerpschetsen tot aanoplevering duurt gemiddeld 1,5 tot 2 jaar. De bouwtijd is afhankelijk van hetbouwsysteem en het ontwerp en zal gemiddeld 9 maanden duren.

Werken jullie alleen in de omgeving van de provincie utrecht?

Op het moment hebben we op meerdere plekken in het land projecten voltooid. Afstand is daarbij geen hindernis om een mooi project samen met een opdrachtgever te realiseren.

Werken jullie altijd met dezelfde aannemer?

Inmiddels hebben een aantal aannemers meerdere projecten gebouwd. Een voordeel van de al bekende aannemers is dat bij alle partijen de verwachtingen bekend zijn wat bij kan dragen aan een soepeler bouwproces.Een vaste aannemer hebben we echter niet.

Wanneer kan ik het beste een architect inschakelen voor het ontwerpen van ons huis of villa?

Het inschakelen van een architect kan al zinnig zijn bij het uitzoeken van een geschikte kavel. Zijn ervaring en kennis kunnen u helpen een zo optimale keuze mogelijk te maken, rekening houdend met allerlei factoren die misschien niet meteen voor de hand liggen maar wel heel bepalend kunnen zijn (zoals verkeer, omgeving, zichtlijnen en dergelijke).

Welke rol speelt duurzaam bouwen in de ontwerpen?

Duurzaam bouwen kent vele facetten en is een belangrijk thema tijdens het gehele ontwerp- en bouwproces. Het gaat dan niet alleen over materiaalgebruik en besparing van energie. Ook het ontwerp is van groot belang, een goed ontworpen gebouw kan wijzigingen in functies en invullingen mogelijk maken en daardoor een veel langere levensduur hebben.

Heb ik bouw begeleiding nodig?

Ja, het bouwen van een huis vormt de vertaling van de tekeningen en is een veelomvattend proces. Een architect zal ook in deze fase van grote waarde zijn. Er zijn ook derden die bouwbegeleiding aanbieden, de architect weet echter meer van de ontwerpfase en kan dus ook een meer gerichte begeleiding bieden.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de ontwerpen?

Locatie, daglicht en ruimtelijkheid zorgen voor een verankering van de woning op zijn plek. Vanuit het gebruik van de woning zorgen deze ervoor dat er meer is ontstaan dan alleen een ordening van ruimtes.