Een ontwerp is een subtiel samenspel tussen de wensen van de opdrachtgever, de gegeven locatie en het bouwbudget. De vertaling en combinatie van deze drie zaken zorgt elke keer weer voor een uniek resultaat. In getrapte ontwerpfasen wordt toegewerkt naar een uitgekiende ruimtelijkheid met heel veel zichtlijnen. Vides, erkers, open trappen en dakramen zorgen voor een waterval aan daglicht.
Uiteraard kunt u zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief waarbij we u op de hoogte houden van interessante nieuwe bouwgrond, kavels, ontwikkelingen en tips voor de bouw of verbouw van uw nieuwe thuis! Schrijf u dan via onderstaand formulier in.



Ook het weren van verkeer, wind, geluid en mogelijke inkijk spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke indeling.Centraal staat immers het gegeven dat je interieur een fijne, veilige haven moet zijn. Door strategisch geplaatste ramen in gevels en daken wordt vervolgens weer contact gemaakt met het beste uit de buitenwereld.
Zo wordt het ontwerp als het ware verankerd op z’n plek.

Is die functionele indeling eenmaal geoptimaliseerd, dan wordt er scherp gekeken naar de haalbaarheid én naar de esthetische mogelijkheden. Moeten de relaties tussen de ruimtes worden versterkt of juist voorkomen worden?
Zo ontstaat uiteindelijk een ruimtelijk interieur met een samenspel van zichtlijnen, openheid, daglicht en mogelijkheden tot contact.


Licht is essentieel als het gaat om de beleving van een ruimte. Licht geeft een gevoel van welbevinden en zorgt voor contact met de buitenwereld. Binnen ervaren dat de zon achter de wolken vandaan komt, is en blijft het hele jaar door een prachtige gewaarwording.
Een goed natuurlijk verlichte ruimte is aangenaam om te verblijven en lijkt optisch ruimer. En is natuurlijk daardoor ook duurzamer.

Denk bijvoorbeeld aan een in zicht gelaten houten spantconstructie.




Of een ruw gemetselde muur die het als contrast allemaal wat spannender maakt…Overigens zoeken we altijd naar een goede balans tussen ruw en afgewerkt, tussen open en gesloten. De opbouw van wanden, vloeren en daken bepaalt immers ook het binnenklimaat en de akoestiek. En die moet goed zijn.
Pas als het interieur aanvoelt als een warme deken, komen de buitengevels aan de beurt. Vormgeving, materiaalkeuze en detaillering zijn een vertaling van de gewenste openheid of geslotenheid van het interieur.
Op die manier ontstaat een gevelbeeld dat letterlijk een afspiegeling is van het interieur. Hetzelfde gevoel, dezelfde tactiliteit qua materialen.
Onderdeel van die warme deken is uiteraard ook de duurzaamheid van de woning: een slim samenspel tussen isolatie, installatie en comfort is als vanzelfsprekend opgenomen in het ontwerp- en keuzeproces. Actueel bij nieuwbouw maar zeker ook bij verbouw.
Typerend zijn de contrastrijke materiaalcombinaties, zoals steen met hout, zink of gemêleerde leien. Door telkens weer nèt even anders te spelen met vlakken en kleuren kunnen kenmerken versterkt worden.
Op weg naar een ontwerp met een heel eigen, unieke identiteit.

Wilt u een schetsontwerp ontvangen voor uw nieuwbouw of verbouw?
Wij maken graag een vrijblijvend schetsontwerp gebaseerd op uw wensen om te bekijken of een samenwerking vruchtbaar zal zijn. Nieuwsgierig? Laat het ons weten en vraag naar de voorwaarden!
Neem contact op.Een ontwerp voor het bouwen of verbouwen van een woning is een subtiel samenspel tussen de wensen van de opdrachtgever, de gegeven locatie en het bouwbudget. Bij Jules Zwijsen, een ervaren architect gespecialiseerd in het ontwerpen van huizen en villa’s, draait alles om het creëren van unieke resultaten door de vertaling en combinatie van deze drie aspecten. In elke ontwerpfase wordt er stapsgewijs gewerkt naar een uitgekiende ruimtelijkheid met talloze zichtlijnen en een overvloed aan natuurlijk licht.
Het interieurontwerp begint met het functioneel ordenen van de ruimtes, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften en eisen van de opdrachtgever. Jules Zwijsen ontwerpt van binnenuit, met oog voor detail en functionaliteit. De omgeving wordt ook meegenomen in het ontwerpproces, waarbij wordt gekeken naar factoren zoals het uitzicht en de oriëntatie op de zon. Daarnaast speelt het creëren van een veilige en comfortabele leefomgeving een belangrijke rol, waarbij verkeer, wind, geluid en inkijk zorgvuldig worden overwogen.
Het gebruik van strategisch geplaatste ramen in gevels en daken zorgt voor een naadloze verbinding tussen het interieur en de buitenwereld, waardoor het ontwerp harmonieus opgaat in de omgeving. Naast functionaliteit wordt er ook gekeken naar de esthetische mogelijkheden van het ontwerp. Het creëren van versterkte relaties tussen de ruimtes en het benadrukken van gewenste openheid zijn aspecten die aandacht krijgen.
Licht speelt een essentiële rol in de beleving van de ruimte. Het gebruik van natuurlijk licht wordt nauwkeurig gepland en draagt bij aan de sfeer, het welzijn en de connectie met de buitenwereld. Een goed verlichte ruimte oogt ruimtelijker en draagt bij aan duurzaamheid.
De materiaalkeuze vormt een verfijning van de functionele indeling en ruimtelijke lay-out. Er wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van beeldbepalende constructieve elementen, zoals zichtbare houten spantconstructies en ruw gemetselde muren. Deze elementen zorgen voor een spannende en karakteristieke uitstraling. De juiste balans tussen ruwheid en verfijning, openheid en geslotenheid, wordt zorgvuldig nagestreefd. De opbouw van wanden, vloeren en daken bepaalt immers ook het binnenklimaat en de akoestiek. En die moeten goed zijn.
Pas als het interieur aanvoelt als een span style=”font-size: 2.2em;”>warme deken, komen de buitengevels aan de beurt. Vormgeving, materiaalkeuze en detaillering zijn een vertaling van de gewenste openheid of geslotenheid van het interieur.
Op die manier ontstaat een gevelbeeld dat letterlijk een afspiegeling is van het interieur. Hetzelfde gevoel, dezelfde tactiliteit qua materialen.
Het ontwerpproces omvat ook span style=”font-size: 2.2em;”>duurzaamheid als een integraal onderdeel. Jules Zwijsen zorgt voor een slimme combinatie van isolatie, installatie en comfort, wat resulteert in een energiezuinig en milieubewust ontwerp.
Kenmerkend voor de ontwerpen van Jules Zwijsen zijn de contrastrijke materiaalcombinaties, zoals steen in combinatie met hout, zink of gemêleerde leien. Door te spelen met vlakken en kleuren worden de unieke kenmerken van het ontwerp versterkt, waardoor een gevelbeeld ontstaat dat een afspiegeling is van het interieur. Het gevoel en de tactiliteit van de materialen dragen bij aan de warme en uitnodigende sfeer. Op weg naar een ontwerp met een heel eigen, unieke identiteit.
Bent u op zoek naar een architect voor het ontwerpen van uw droomhuis of villa? Bij Jules Zwijsen bent u aan het juiste adres. Met oog voor uw wensen en de juiste combinatie van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid, creëren wij unieke woningen die perfect aansluiten bij uw levensstijl. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over het ontwerp van uw nieuwe of vernieuwde woning.