De hoekkavel ligt in de fase 1 van de 120 uit te geven kavels in de wijk Boddenkamp. Deze ligt vrijwel direct naast de binnenstad en wordt toch gekenmerkt door een kleinschalige en groene opbouw.

Door de woonkamer een meter hoger te leggen dan de stoep ontstaat er automatisch een mooier uitzicht over het naastgelegen park en privacy richting de omliggende stoep. Het hoogteverschil is doorgetrokken richting het terras in de tuin waardoor je daar naast een meter hoge tuinmuur zit (met dus ruim zicht eroverheen). Die tuinmuur is echter langs de stoept 2 meter hoog en voorkomt dus nieuwsgierige blikken in de tuin.

Het hoogteverschil tussen keuken en woonkamer is bepalend voor de verdere opbouw van de woning. Halve trappen leiden naar steeds hoger komende vloeren en monden uiteindelijk uit in een prachtig dakterras met uitzicht over Enschede.
Door de hoogteverschillen ontstaan diverse doorkijkjes binnen de woning, veel binnenvallend licht en verrassende zichtlijnen op de omgeving.

De buitenzijde van de woning refereert naar de oude textielpanden zoals die vroeger veelvuldig te vinden waren in de textielstad Enschede. Een stoere rode steen, verlijmd in een wild verband en voorzien van staand metselwerk op meerdere plekken, zorgt samen met de donkere aluminium kozijnen en stalen lateien voor een klassieke en stoere aanblik van de gevel.

Project:

Hoekwoning

Plan:

Boddenkamp Enschede

Uitvoering:

Bouwteam Oost

Enschede

Jules heeft al onze woonwensen vertaald in een ontwerp passend binnen ons budget. Nu wij in de woning wonen merken we hoe goed ruimtes doordacht zijn. Regelmatig krijgen we van voorbijgangers (jong en oud) spontaan complimenten over onze woning.  Jules had een duidelijke visie op het ontwerp voor de woning, maar gaf ook ruimte voor aanpassingen die wij graag wensten. Ook heeft Jules ons goed kunnen begeleiden in het bouwproces. De voorgestelde werkwijze in een bouwteam, waarbij de aannemer in een vroeg stadium al aan tafel zit, vonden wij heel prettig. Dit gaf de flexibiliteit om in overleg met de aannemer nog aanpassingen te doen in de uitwerking van het ontwerp. Daarnaast weet je al vroeg in een proces wat financieel en technisch haalbaar is. Door de goede begeleiding hebben wij het proces vlot en zonder veel zorgen kunnen  doorlopen. Jules besprak de technische details met de aannemer, verzorgde de vergunningaanvraag en wij konden altijd terecht voor vragen en advies. Jules benadert een ontwerpproces heel persoonlijk en niet zakelijk.

Laura en Edwin