Ruimtegebrek op de verdieping en de wens naar een veranda als buitenruimte hebben ertoe geleid dat een bungalow woning uit de jaren 60 verbouwd is. Door de kap gedeeltelijk te vervangen en gebruik te maken van de ruimte die het bestemmingsplan biedt kan er een grote uitbouw gemaakt worden, ook op de verdieping.  kap wordt aan de tuinzijde gebruikt om een overdekte veranda te maken, grenzend aan de woonkamer en keuken. Door slim gebruik te maken van dakramen en daklichten blijft er toch voldoende daglicht in de woonkamer en keuken binnenvallen.

De verbouw is tevens gebruikt om de bestaande gevels een mooiere uitstraling te geven: de betonsteen metselwerk gevels zijn voorzien van een pleisterlaag op kleur en al het bestaande houtwerk is geschilderd.

Door het maken van de extra uitbouw met verdieping is er een veel rustiger beeld ontstaan, alle uitbouwen en wijzigingen die in de loop der tijd ontstaan waren zijn nu samengevoegd tot een helder en rustig geheel. En natuurlijk zorgt de buitenhaard voor een extra aantrekkelijke veranda, om het hele jaar gebruik van te maken.

Project:

Verbouw vrijstaande woning

Locatie:

Loenen aan de Vecht