Op een groot stuk grond van circa 300×90 meter wordt de droom van de opdrachtgever werkelijkheid: echt vrij wonen in een prachtige landelijke omgeving met de voorzieningen van Zuidwolde op korte afstand. Het nieuw te bouwen landhuis staat verder van de straat dan de voormalige bebouwing. Hierdoor onstaat meer privacy in de woning en komt de plek van de woning meer in verhouding tot de grootte van de kavel.

Om een prachtige zichtlijn richting de omliggende bossen te waarborgen is de woning in het midden geknikt. Hier bevindt zich de ruime eetkeuken die ruim uitzicht heeft over de eigen tuin en de omliggende weilanden en bossen. Ook op de verdieping speelt het uitzicht een belangrijke rol: bij het bovenkomen wordt de blik direct door de grote glaspui op de omgeving gericht. Aan de andere zijde van de overloop zorgen twee grote dakramen voor prachtig licht in de keuken en tevens voor zicht op de westzijde van de tuin.

Aan de achterzijde van de woning zorgt een veranda over de volledige breedte ervoor dat er ook bij minder weer nog buiten gezeten kan worden. Of een duik genomen kan worden in de zwemvijver.

De dochters des huizes zien ook een droom waar worden: naast de woning zal een grote schuur gebouwd gaan worden waarin niet alleen een grote berging en een carport plek hebben maar vooral belangrijk: twee paardenstallen.

Project:

Vrijstaande woning met schuur en paardenstal

Locatie:

Buitengebied Zuidwolde

Aannemer:

Bouwbedrijf Reins BV