Een unieke kavel in het Homerus Kwartier te Almere Poort: een eigen eiland met eigen ‘oprij-brug’! Het eiland ligt naast het park en heeft daar een prachtig uitzicht op.

Dat uitzicht is de basis voor het ontwerp van dit dubbel woonhuis: beide woningen zijn opgenomen in een gekromd volume. Op de kopse kanten van het woonhuis bevindt zich iets verhoog ten opzichte van het maaiveld de woon- of eetkamer: het uitzicht over het naastgelegen grote stadspark is echt prachtig, lange zichtlijnen en het idee dat er vrij in het buiten gewoon wordt.

Natuurlijk hoort bij een woning op een eiland ook een duidelijk contact met het water. Er zijn dan ook twee grote terrassen die grenzen aan de waterlijn en zeker aan het eind van de dag perfect liggen op de avondzon.

De toegang van de woningen vindt plaats over een eigen brug. Die brug leidt de bewoners en bezoekers naar een gezamenlijk voorplein waar voldoende plek is voor het parkeren van meerdere auto’s. Aan dit plein bevinden zich de twee ingangen naar de woningen.

Door de vorm van het huis richt het zich maximaal naar het water, het uitzicht en de prive tuin. Een vanzelfsprekende manier om privacy te waarborgen.

Het dubbele woonhuis is nu opgevat als een meergeneratie-woning, uiteraard is de woning ook als 1 geheel te gebruiken.

De geprintte maquette is te bewonderen in het gebiedskantoor Almere Poort.

Project:

Dubbel woonhuis

Plan:

Eilandkavel HKO823 te Almere Poort