Wij kunnen ons goed voorstellen dat het voor een particulier erg lastig kan zijn om de juiste architect te vinden…. Het ontwerpen en (ver-)bouwen van een huis is een intensief, persoonlijk en langdurig proces en het gaat om veel geld. Dan wil je ook graag weten of de architect die je uitkiest ook zal zorgen voor een goed plan, een prettige samenwerking en een soepel bouwproces.

Natuurlijk kan je in een gesprek al merken of er een “klik” is en kunnen de al gerealiseerde projecten enthousiasme opwekken. Uw woning, of verbouw, daarvan is echter nog niet bedacht en moet nog vorm gaan krijgen.

Om de keuze makkelijker en bewuster te maken hebben we dan ook de volgende werkwijze: na een eerste kennismaking en bezoek aan de locatie maken wij een eerste schetsontwerp voor uw project. Om dat op een goede manier te kunnen doen hebben we een aantal gegevens nodig:

De basiselementen voor een goed ontwerp

Wensen

Een grote woonkamer, eetkeuken, 4 slaapkamers, licht, ruimte, rust, privacy, grote eettafel, moodboard, voorbeelden, pinterest… Luxe afwerking of is behangklaar ook goed? Voorkeur voor materialen? Wensen, gedachten, dromen en eisen die iets vertellen over de bewoners; zonder beperkingen!

Locatie

Elke locatie heeft unieke kenmerken: uitzicht, licht, geluid, wind, zon, buren, privacy, kavelpaspoort, bestemmingsplan, welstand, zichtlijnen… Parkeren op eigen terrein? Plek reserveren voor garage of uitbouw? Allemaal bepalend voor de juiste plek van de woning en ramen in de gevels.

Budget

Ongelimiteerd komt niet zo vaak voor… heel belangrijk dus om van tevoren al te weten welke financiële ruimte er is. En wat zit er dan in dat budget; bouwgrond, bouw, tuin, keuken, advies-, leges-, aansluitkosten, inrichting? Helderheid in het begin voorkomt onaangename verrassingen

Met bovenstaande ideeën gaan we aan de slag om een ontwerp te maken dat past binnen alle randvoorwaarden en meest belangrijk; past bij de nieuwe bewoner(s)! Op basis van een helder concept, uitgelegd door eenvoudige schetsen die de principes ervan duidelijk maken, presenteren we een ontwerp.

De basiselementen voor een schetsontwerp: een doordacht concept

Uiteraard hopen wij dan dat dit plan u ook enthousiast maakt en aanleiding geeft om een samenwerking aan te gaan! Om dat vorm te geven volgt er eerst een aanbieding voor de architectenwerkzaamheden, verdeeld over de diverse fases van het bouwproces en voorzien van een heldere taakomschrijving en algemene voorwaarden. Uiteraard gebaseerd op een vast bedrag zodat er tijdens het bouwproces ook daarover geen onaangename verrassingen ontstaan.

Daarna aan de slag om uw droomhuis verder vorm te geven en te gaan bouwen!

Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden voordat we aan de slag gaan. Eén daarvan is bijvoorbeeld dat het moet gaan om een concreet project.

Soms kan het echter ook handig zijn om voor een te koop staande woning een idee te krijgen hoe deze aangepast kan worden aan uw wensen. In dat geval spreken we van te voren een vast bedrag af voor de te maken schetsen.

Wilt u een schetsontwerp ontvangen voor uw nieuwbouw of verbouw?

Wij maken graag een vrijblijvende schetsontwerp gebaseerd op uw wensen om te bekijken of een samenwerking vruchtbaar zal zijn! Nieuwsgierig? Laat het ons weten!
Neem contact op.

Voorbeelden van schetsontwerpen