De bestaande woning voldeed niet meer aan de eisen van de  tijd. Met name de woonkamer en keuken waren veroudert en te beperkt qua maat. Er  is dan ook voor gekozen om de woning uit te breiden op de begane grond en de  overige ruimtes op te knappen.

De uitbreiding van de woning is als contrasterend element  opgevat dat als een witte doos in de bestaande woning geschoven is. Door tevens  naar de zijkant uit te breiden en gebruik te maken van de bestaande zijramen  heeft de keuken een nieuwe plek gevonden met zicht op de voor- en achtertuin. Een  bestaande metselwerk penant zorgt samen met het kookeiland voor een subtiele scheiding tussen de keuken en woonkamer.

Grote puien zorgen voor voldoende daglicht in de woning.  Ter plaatse van de eettafel kan de gevel door middel van een schuifpui in twee  delen vrijwel geheel geopend worden waardoor de buitenruimte doorloopt in het interieur.

Inmiddels hebben de buren zich ook aangesloten bij de  plannen voor nieuwbouw. De witte doos zal dan ook uitgebreid worden richting de  andere zijde van de twee onder een kap.

Project:

Verbouw en aanbouw hoekwoning

Locatie:

Leidschendam

Uitvoering:

Aannemersbedrijf Peter Dijkxhoorn

Leidschendam

Onze verbouwing is dankzij Jules nog beter geworden dan we zelf hadden bedacht. Hij begrijpt direct wat je zoekt en komt met verrassende oplossingen. Tijdens de realisatie was hij een prettige en stevige partner met kennis van zaken in de gesprekken met de aannemer. Dat heeft ons veel rust gebracht tijdens de vrij rigoureuze verbouwing van ons huis.

Maarten en Anita